שחזור דיסק קשיח

לדיסקים קשיחים מגוון רחב של תקלות אפשריות, ניתן לחלק את תקלות הדיסקים ל 3 חלקים:
• נזקים לוגיים: כאשר הדיסק הקשיח פועל ומתפקד באופן תקין אולם מידע שהיה מאוחסן בדיסק הפך ללא נגיש. במרבית המקרים נזקים אלו נגרמים כתוצאה של טעות אנוש, דוגמאות לנזקים לוגיים:
* מחיקת קובץ או ספריה מהדיסק הקשיח.
* ביצוע פעולת Format על הדיסק הקשיח (באופן מכוון או בשגגה).
* מחיקת ה Partition Table.
* התקנת Ghost על הדיסק או המחיצה הלא נכונים.
* וירוסים לא מאפשרים גישה למידע השמור בדיסק.
השלב הראשון בתהליך שחזור דיסק קשיח עם נזקים לוגיים, או חשד לנזקים לוגיים הוא ביצוע שכפול לדיסק המקורי, כל פעולת שיחזור מידע, שיחזור קבצים ותיקון תעשה על ההעתק של הדיסק הקשיח וזאת ע"מ למנוע מצב בו יגרם נזק נוסף לדיסק הקשיח המקורי (לעיתים מתבצעים שני העתקים). לאחר ביצוע ההעתק, מהנדס שחזור מידע בוחן את המידע שהועתק, לחברתנו כלי תוכנה רבים הכוללים כלי שחזור נתונים שפותחו במעבדתנו באופן עצמאי, בהתאם לאופי הנזק ומערכת ההפעלה, מהנדס שחזור המידע משחזר את הנתונים מהדיסק הקשיח.
• נזקים למעגל האלקטרוני – PCB: נזקים אלו מונעים את תפקודו התקין של הדיסק הקשיח, לעיתים נגרם קצר למעגל האלקטרוני (לעיתים ניתן להריח ריח שרוף עולה מהמעגל האלקטרוני), כתוצאה מהקצר החשמלי הדיסק הקשיח לא "נדלק" והמנוע לא מסתובב, במקרים אחרים ניתן לשמוע ולהרגיש את מנוע הדיסק מסתובב אולם הדיסק עדין אינו מתפקד בצורה המאפשרת לקרוא את המידע ממנו. במהלך בדיקת הדיסק מהנדס שחזור המידע בוחן את היקף הנזק, כמו-כן האם קיימים נזקים נוספים לראשי הקריאה בדיסק הקשיח (לעיתים הקצר חשמלי שגורם לנזק המעגל האלקטרוני פוגם גם בראשי הקריאה של הדיסק).
לאחר שמהנדס שחזור מידע משחזר את המידע מהדיסק יש לבצע בדיקה לוגית של כל המידע ששוחזר – כפי שמצוין מעלה.
חשוב לציין כי אין לנסות ולהחליף מעגלים אלקטרוניים (PCB) בין דיסקים קשיחים ע"מ לנסות ולשחזר את המידע בצורה עצמאית, דיסקים קשיחים עובדים במתחי עבודה שונים והחלפה לא מבוקרת עלולה להסב נזק נוסף לדיסק.
• נזקים ב HDA (Hard Disk Assembly): הכוונה היא לכלל הרכיבים הנמצאים "מתחת למכסה מנוע" כלומר בתוך המארז המתכתי של הדיסק הקשיח, באופן כללי הכוונה לראשי הקריאה/כתיבה, למנוע ולדסקיות המכילות את המידע המגנטי (Platters).
באופן כללי ניתן לומר כי שחזורים של רכיבים ב HDA הם מורכבים יותר, יש לפתוח את הדיסק הקשיח ולבצע את פעולות השחזור בתוך חדר נקי. לחברת Recover סביבה נקייה בתקן ISO 5 (סינון חלקיקים מרמה של 0.3 מיקרון). לאחר ביצוע פעולות שחזור בסביבה הנקייה יש לבצע בדיקה לוגית לשלמות המידע כפי שמצוין מעלה.
לחברת Recover יש ניסיון עשיר בשחזור דיסקים קשיחים של מחשבים ניידים ("2.5 ו "1.8), בין 40% ל 50% מהמקרים בהם אנו מטפלים הם בדיסקים של מחשבים ניידים.
חשוב להדגיש כי אין אנו מנסים לתקן את הכונן הקשיח ולהחזירו מתוקן ללקוח. מטרתנו היא לשחזר את המידע בלבד ולהעתיקו למדיה תקינה
.